Trukkivuokraus on kustannustehokas ja huoleton ratkaisu

Vuokraaminen on kustannustehokas tapa järjestää yrityksen trukkikaluston hankinta ja ylläpito. Mitä asioita sinun tulisi huomioida trukkeja vuokratessa? Teimme tähän tarkistuslistan.
Trukkikaluston vuokraaminen on erinomainen tapa järjestää trukkien hallinta. Vuokrauksen suurimpia hyötyjä ovat huolettomuus, ennustettavuus ja joustavuus. Säännöllisesti päivittyvä vuokrakalusto tukee nopeasti muuttuvan maailman aiheuttamia haasteita uusien tarpeiden täyttämisessä. Lisäksi vuokraus tulee usein lopulta kokonaisuudessaan edullisemmaksi kuin omistaminen.

 

Kannattaako trukki vuokrata vai ostaa?

Kun trukkikalustoa on hankkimassa, kannattaa aina pohtia kumpi on omassa organisaatiossa parempi ratkaisu ostaminen vai vuokraaminen. Molemmilla on omat etunsa ja haittansa. Ennen päätöstä kannattaa aina keskustella asiantuntijan kanssa ja tehdä huolellinen talouden analyysi. Toyotan 7 kohdan tarkistuslistasta voi katsoa etukäteen, mitä asioita kannattaa miettiä.

Lue lisää blogista:
Kumpi parempi: vuokratrukki vai oma trukki? »
Vuokratrukit tehostavat kalustonhallinan »
Vuokratrukit tehokäyttöön »

toyota-trukki-vuokraus-2018

Vuokraamisen hyödyt

Vuokraaminen on joustava ja huoleton tapa hallita omaa trukkikantaa. Lisäksi vuokraus on usein kokonaisuuden kannalta edullisempaa kuin omistaminen.

On hyvä muistaa, että kovassa käytössä olevien trukkien arvoa laskettaessa niiden hinnanmuodostuksen käyrä on hyvin jyrkkä. Trukin arvo siis laskee nopeasti. Trukit myös sitovat yrityksen resursseja. Kalustoa pitää aina huoltaa ja uusia – ja jonkun pitää pitää huolta, että kaikki toimenpiteet tehdään oikeaan aikaan ja oikein kumppaneiden kanssa.

Vuokraus on myös joustavaa; aina kaluston määrää ei tarvitse mitoittaa korkeimpien tuotantopiikkien mukaan. Vuokrakalusto voidaan suunnitella sekä peruskalustosta että sitä täydentävästä sesonkikalustosta. Vuokrauksessa puhutaankin lyhyt- ja pitkäaikaisesta vuokrauksesta.

Lue lisää blogista: Vuokratrukit joustavat tuotannon tahtiin »

Tutustu Toyotan vuokratrukkivalikoimaan

Ostamisen hyödyt

Ostamisella on kiistattomia etuja. Kun trukin ostaa itselleen, se on omaa omaisuutta ja sen voi myös myydä koska tahansa.

Oman trukin ostaminen on hyvä tapa käyttää käytettävissä olevaa pääomaa. Myös ympäristö- tai investointitukijärjestelmää voi hyödyntää ostamisessa.

Ostaa voi sekä uusia että käytettyjä trukkeja. Trukkia ostaessa on hyvä perehtyä vaihtoehtoihin ja miettiä tarkasti myös miten oma toiminta tulee tulevaisuudessa muuttumaan ja millaisia toiminta nämä muutokset vaativat trukkikalustolta.

trukin ostaminen
vuokraamisen vaihtoehdot

Lyhytaikainen vuokraus – vuokraus sesongin ajaksi

Trukin vuokraaminen lyhytaikaiseen tarpeeseen on kustannustehokasta silloin, kun trukkia tarvitaan väliaikaiseen käyttöön. Lyhytaikaisella vuokrauksella voidaan helpottaa esimerkiksi kiireisen sesonkiajan kalustopulaa. Vuokrausaika voi vaihdella yhdestä päivästä muutamiin kuukausiin.

Lyhytaikaista vuokrausta voi käyttää myös trukkimerkkin tai -mallien kokeiluun tai toimittajan ja jälleenmyyjän palvelutason selvittämiseen.

Vaikka lyhytaikaisessa trukkivuokrauksessa on usein kyse kiireavusta, sitäkin voidaan ennakoida. Usein oma tuotantokalenteri kertoo jo hyvissä ajoin, milloin lisätrukille on tarvetta. Vuokravaraus kannattaakin tehdä etukäteen ja hyvissä ajoin. Vuokrauksen voi sitten vahvistaa myöhemmin, kun varsinainen vuokra-aika lähestyy.

Myös silloin, kun trukin vuokraa lyhytaikaiseen käyttöön, kannattaa varmistaa, että vuokranantaja on asiantunteva. Lisäksi kannattaa aina pitää huolta siitä, että myös vuokratrukit ovat huollettuja ja huollettavissa.

Lue lisää blogista:
Lyhytaikainen trukin vuokraus kannattaa »
10 vinkkiä sesonkitrukin vuokraamiseen »

Tarvitsetko vuokratrukin?

Oletko aiempina vuosina huomannut oman trukkikalustosi riittämättömäksi vastaamaan sesonkihuippuihin tai tarvitset trukkia vain lyhyeksi aikaa?

Meiltä saat apua:

  • Laaja trukkikalusto - oikea trukki juuri sinun tarpeisiin
  • Nopeat toimitukset ja noudot
  • Voit vuokrata trukin tarpeesi mukaan esim. päiväksi tai kuukausien tarpeeseen
  • Huollettu ja luotettava kalusto
  • Varmista saatavuus ottamalla vuokramyyntivastaavaan yhteyttä oheisella lomakkeella!
  • Meiltä saat trukin vuokralle mihin tahansa päin Suomea
Lähetä vuokratrukkitiedustelu alla olevalla lomakkeella.

Pitkäaikainen vuokraus – vuokraanko trukin ostamisen sijaan?

Pitkäaikainen vuokraus voidaan tehdä jopa seitsemän vuoden ajaksi. Koska pitkäaikaisessa vuokrauksessa hinnat tavallisesti sovitaan kiinteiksi, vuokraaja tietää aina millainen kustannus trukeista kuukausittain tulee maksettavaksi.

Pitkäaikaisen vuokrauksen selkeä etu on se, omaa pääomaa ei kulu trukkien hankintaan. Sen sijaan pääoman voi käyttää ydinliiketoimintaan liittyviin investointeihin.
Vuokraamisen etuihin kuuluu myös kumppanin tekemä trukkitoiminnan seuranta ja raportointi. Läpinäkyvän raportoinnin avulla saadaan selkeä kokonaiskuva trukkitoiminnasta. Sen avulla toimintaa voidaan myös kehittää ja optimoida tehokkaammaksi ja edullisemmaksi.

Toyotan Trukki vuodeksi -palvelu

Toyotan Trukki vuodeksi -palvelu on uusi joustava rahoitusvaihtoehto trukin hankintaan! Saat nyt kaikki Toyotan riskittömät ja takuukunnostetut trukit käyttöösi edulliseen kuukausihintaan. Kiinteä 12 kk määräaikainen vuokrasopimus pitää trukkikustannukset minimissään ja sisältää trukin määräaikaishuollot, jolloin voit huoletta keskittyä yrityksesi ydintoimintaan. Sopimuskauden jälkeen voit lunastaa trukin itsellesi ennalta määriteltyyn hintaan tai palauttaa sen takaisin.

Tutustu Trukki vuodeksi -palveluun

Takaisinvuokraus (Sell&Lease back)

Takaisinvuokraus on erinomainen tapa harmonisoida trukkikaluston määrää ja sisältöä yhdellä kertaa. Takaisinvuokrauksessa nykyinen trukkikalusto lunastetaan ja vuokrataan takaisin. Näin voidaan vapauttaa pääomaa ja vähentää omistamisen ja kaluston hallinnoinnin vaivaa. Takaisinvuokrauksessa ei välttämättä tarvitse vuokrata kalustoa sellaisenaan takaisin. Osa kalustosta voidaan myös tilanteen niin vaatiessa vaihtaa tuoreempaan.

Rahoitusleasing ja osamaksu

Erilaisiin rahoitusratkaisuihin kannattaa tutustua myös ennen trukkivuokrausta. Toyota Material Handling tarjoaa kattavan valikoiman vuokraus- ja rahoitusratkaisuja. Toyota rahoittaa pääasiassa itse, joten rahoituspäätökset tehdään nopeasti ja joustavasti. Rahoitusleasing on määräaikainen vuokrasopimus, jossa trukkien omistusoikeus säilyy rahoitusyhtiöllä koko vuorkasuhteen ajan. Koneelle sovitaan etukäteen jäännösarvo sopimuksen mukaan. Kone on näin mahdollista lunastaa itselleen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättyessä.

Osamaksu tarkoittaa omistamista. Kauppasumma maksetaan sovitun ohjelman mukaisesti. Rahoitusleasingin ja osamaksun suurin ero liittyy arvonlisäveron vähennysoikeuteen. Osamaksussa alv:n voi vähentää kerralla, rahoitusleasingissä alv vähennetään kuukausittain.

Toyotan vuokratrukit

Toyotan vuokratrukit

Toyotalla on Suomessa varastossa noin 450 trukkia lyhytaikaisen vuokrauksen tarpeisiin. Valikoima on laaja, esimerkiksi vastapaino- ja varastotrukkeja on tarjolla kattava valikoima.
Vuokratrukit ovat huollettuja ajantasaisia ja turvallisia. Trukit toimitetaan paikalle jopa samana päivänä tai seuraavina päivinä. Kun pohdinnassa on pitkäaikainen vuokraus on hyvä tietää, että Suomessa yli 60 prosenttia Toyotan uuskonetoimituksista on vuokratrukkeja.

Voit tutustua Toyotan vuokratrukkivalikoimaan verkkokaupassa tai lähettää vuokratrukkitiedustelun lomakkeella. Voit myös soittaa meille:

Trukkivuokraus:
010 575 7900

Lataa seitsemän kohdan tarkistuslista trukkien vuokraamiseen

Trukkien vuokraaminen on kustannustehokas tapa järjestää yrityksen trukkikaluston hankinta ja ylläpito. Se vapauttaa sekä pääomaa että henkilöresursseja oman toiminnan kehittämiseen.

 

Trukkien vuokrauksen tarkistuslista

Tarkistuslistasta näet mitä asioita kannattaa miettiä jo etukäteen.

Tarkistuslista sisältää

  • Mitkä asiat sinun tulisi kartoittaa nykytilanteessasi
  • Mitä asioita sinun tulisi huomioida trukkeja vuokratessa

 

Täytä lomake ja lataa materiaali!