Näin asiakkaamme ovat onnistuneet miljoonan hiilidioksidikilon päästövähennyksissä
Olemme avoinna: ma - pe : 08:00 - 16:00
Vastaamme yhteydenottolomakkeella lähetettyihin yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä arkipäivisin.
Verkkokauppahintoihin eivät sisälly: ALV ja toimituskulut. Toimitamme tuotteitamme ainoastaan Suomeen.
Olemme avoinna: ma - pe : 08:00 - 16:00
Vastaamme viestiisi 24 tunnin sisällä arkipäivisin.
Hintoihin eivät sisälly: ALV ja toimituskulut. Toimitamme tuotteitamme ainoastaan Suomeen.
Näin asiakkaamme ovat onnistuneet miljoonan hiilidioksidikilon päästövähennyksissä
Vastuulliseen toimintaan kannustavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät. Edelläkävijäyritykset ovat oivaltaneet jo varhain, että vastuullinen liiketoiminta on vahva elementti yrityksen menestyksellisen tulevaisuuden rakentamisessa. Näin varsinkin silloin, kun kestävä kehitys huomioidaan yrityksen arjen jokaisessa yksityiskohdassa. Silloin vastuullisuus konkretisoituu kaikessa yrityksen toiminnassa ja jokaisen työntekijän arjessa.
Asiakkaat ja yhteistyökumppanit edellyttävät kumppaneiltaan yhä useammin kestävän kehityksen periaatteiden noudattamista. Tämä konkretisoituu säännöllisinä auditointeina sekä sertifikaatteina, joilla yritys osoittaa vastuullisuutensa. Vastuullisuuden vaatimukset ulottuvat koko toimitusketjuun niin, että jokaisen yrityksen tulee huomioida ne omassa toiminnassaan.
Kestävä kehitys on osa yrityksen arjen toimintaa toimitusketjusta rekrytointiin ja viestinnästä työsuhdeautojen valintaan. Kestävä kehitys ja vastuullisuus voidaan sanoina liittää kaikkien toimintojen osa-alueisiin etuliitteenä, esimerkiksi: vastuullinen sisälogistiikka.
Edelläkävijäyritykset ovatkin oivaltaneet, miten sisälogistiikan suunnittelussa ja hankinnoissa voidaan toimia vastuullisesti.
Yrityksen vastuullisuutta ja kestävää kehitystä ohjaavat arvot ja strategia. Jotta vastuullisuus voidaan todentaa, pitää sitä myös mitata. On kyse sitten sisälogistiikan työturvallisuuden parantamisesta, kierrätyksestä, laitehuollon kehittämisestä, energiansäästöstä tai päästöjen vähenemisestä, näille kaikille löytyy selkeät mittarit.
Työturvallisuus nousee jokapäiväisessä työssä yhdeksi konkreettisimmaksi vastuullisuuden osa-alueeksi. Varastotyössä sattuu keskimääräistä enemmän tapaturmia. Jopa niin paljon, että varastot ovat yksi länsimaiden vaarallisimmista työpaikoista. Liukastumiset, kaatumiset, putoamiset sekä raskaiden taakkojen nostoista syntyvät vammat ovat varastotöiden yleisimpiä onnettomuuksia. Myös trukkiliikenne ahtaissa paikoissa voi aiheuttaa vaaratilanteita. Näiden välttämiseksi vastuullinen yritys kartoittaa vaaranpaikat, toimii riskin vähentämiseksi, mittaa aktiivisesti työturvallisuuden paranemistaan ja kertoo muutoksista avoimesti.
Trukkikaluston hallintajärjestelmä on tehokas työturvallisuutta parantava keino. Kun järjestelmä tuottaa tietoa siitä, kuka trukkia on ajanut, milloin ja miten, voidaan esimerkiksi törmäykset ja vaaratilanteen selvittää aiempaa paremmin, ja kuljettajille voidaan antaa tarvittavaa ajokoulutusta.
Lue lisää aiheesta:
Ekologisuus, johon kuuluvat muun muassa energia- ja materiaalitehokkuus, päästövähennykset ja kierrätys, on kestävän kehityksen ytimessä. Sisälogistiikassa energiatehokkuus merkitsee tuoretta teknologiaa omaavia trukkeja, esimerkiksi trukkikaluston päivittämistä sähköisiksi. Sähkötrukeissa siirtymä käy voimakkaasti lyijyakkua käyttävistä laitteista sekä työturvallisuuden että energiatehokkuuden osalta vastuullisempiin, litiumioniteknologiaa hyödyntäviin malleihin. Niissä käyttökohteissa, joissa polttomoottoritrukki on edelleen ainoa vaihtoehto, teknologia kehittyy vähemmän polttoainetta käyttäviin ja paremmilla pakokaasusuodattimilla varustettuihin malleihin. Uusissa trukkimalleissa korostuu myös parempi ergonomia, mikä edistää työturvallisuutta ja vähentää työstä johtuvia tuki- ja liikuntaelinsairauksia.
Logistiikkakeskusten modernit energiaratkaisut ovat osa energiatehokkuutta. Aurinkopaneelien asentaminen laajoille kattopinnoille tuottaa sähköä useassa paikassa koko logistiikkakeskuksen tarpeisiin ja maalämmön hyödyntäminen on oiva ratkaisu tilojen lämmityksessä ja jäähdytyksessä.
Materiaalitehokkuuteen ja kierrätykseen liittyy runsaan pakkausmateriaalin asianmukaisen kierrätyksen lisäksi myös trukkikaluston huollon yhteydessä syntyvä käytettyjen osien ja sekä jäteöljyjen asianmukainen käsittely.
Lue lisää aiheesta:
Kestävään kehitykseen nojaava liiketoiminta kantaa hedelmää taloudellisesti.
Vastuullisesti toimiva yritys ansaitsee asiakkaidensa luottamuksen, parhaat haluavat sinne töihin, se on houkutteleva kohde sijoittajille ja yhteistyökumppanit jakavat sen toimintatapoja. Kestävästi toimiva yritys on oman alansa suunnannäyttäjä, joka kerää positiivista huomiota.
Regulaatio on keskeinen ulkoinen kannuste, jonka vaikutuksesta yrityksen on syytä kehittää toimintaansa kestävän kehitykseen periaatteiden mukaan ennakoivasti ja suunnitelmallisesti. Yritys, joka toimii ennakoivasti esimerkiksi päästöjen vähentämisessä ja energiatehokkuuden parantamisessa, pystyy tekemään muutokset hallitummin kuin se, joka joutuu muuttamaan toimintaansa pakon edessä. Vaikka edelläkävijä joutuu joskus investoimaan enemmän, se hyötyy hallitusta toiminnan kehittämisestä.
Lue lisää aiheesta:
Pelkästään dieselkäyttöisten vastapainotrukkien korvaaminen sähkökäyttöisillä toi Valmet Automotivelle sen omien laskelmien mukaan noin tuhannen tonnin vähennyksen vuosittaisissa hiilidioksidipäästöissä.
”Asiakkaamme kysyvät meiltä yhä useammin, miten toimimme vastuullisesti ja arvojemme mukaan. Näiden asioiden merkitys kasvaa jatkuvasti”, Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki sanoo.
”Koneet ovat kustannustehokkaita ja turvallisia. Myös käyttäjät tykkäävät niistä,” Broman Groupin toimitusketjujohtaja Petri Nietula tiivistää.
Litiumioni-kone voidaan ladata taukojen aikana, jonka jälkeen sillä voidaan ajaa kaksi vuoroa. Lataus voidaan tehdä missä tilassa tahansa, koska latauksesta ei tule höyryjä eikä akkuja tarvitse vesittää.
Kun sähkönkulutuksen säästöt ja nopeammasta latauksesta johtuvat henkilöstökulujen säästöt lasketaan yhteen, on Broman Groupilla päästy vuositasolla kymmenien tuhansien eurojen säästöihin.
”Nopean latauksen ansiosta koneelle saadaan vuorokaudessa huomattavasti enemmän käyttötunteja kuin vanhalla tekniikalla saatiin. Kun erillistä lataamoa ei tarvita, saamme enemmän tilaa varastohyllyille”, Logitrin toimitusjohtaja Jarno Hanhinen sanoo. Energiatehokas laitekanta hyödyntää rakennuksen katolla olevaa aurinkovoimalaa, joka tuottaa vuodessa 380 000 kilowattituntia sähköä.
Valmet Automotive uudisti trukkikalustonsa, mikä johti sekä mittaviin päästövähennyksiin että merkittäviin kustannussäästöihin.
Logitri on noussut parissa vuodessa palveluvarastoinnin kuninkuusluokkaan. Jatkuvasti muuttuvat asiakastarpeet tyydytetään Toyota Material Handlingin asiantuntijoiden kanssa kehitettävillä logistiikkaratkaisuilla.
Onnistuneet logistiikkaratkaisut ovat Broman Groupin kasvun yksi tärkeä tukijalka. Toyota Material Handlingin ja Broman Groupin asiantuntijoiden tiivis yhteistyö on tuottanut kasvua tukevia ratkaisuja.
Vastuullisen sisälogistiikan rakentaminen edellyttää yritykseltä halua ja kykyä muuttaa strategiassaan antamat arvolupaukset käytännön toimiksi.
Toyota Material Handing Finland (TMHFi) saavutti vuonna 2019 vastuullista toimintaa verifioivan Ecovadis Gold -sertifikaatin, nyt jo neljäntenä vuonna peräkkäin.
Vastuullisuus on kiinteä osa Toyotan kenttähuollon jokapäiväistä toimintaa. Se alkaa aamulla, kun kenttämekaanikot suunnittelevat päivän ajoreitit ja päättyy siihen, kun he huolehtivat käytettyjen varaosien ja jäteöljyjen kierrätyksestä.
Sähkö on ollut voimanlähteenä itsestään selvä valinta jo pitkään sisäkäyttöön tarkoitetuissa lavansiirtovaunuissa ja työntömastotrukeissa. Vuonna 2018 myös sähköiset vastapainotrukit ohittivat Suomen trukkimarkkinoilla polttomoottorikäyttöiset koneet.
Tarkistuslistan avulla ymmärrät
Hinnat voimassa vain ostettaessa verkkokaupasta. Copyright © 2015 Toyota Material Handling Finland Oy - Korpivaarantie 1 - 01450 Vantaa - Puhelin: 010 575 700 • Y-tunnus 1956115-8