Olemme avoinna: ma - pe : 08:00 - 16:00
Vastaamme yhteydenottolomakkeella lähetettyihin yhteydenottoihin 24 tunnin sisällä arkipäivisin.
Verkkokauppahintoihin eivät sisälly: ALV ja toimituskulut. Toimitamme tuotteitamme ainoastaan Suomeen.
Olemme avoinna: ma - pe : 08:00 - 16:00
Vastaamme viestiisi 24 tunnin sisällä arkipäivisin.
Hintoihin eivät sisälly: ALV ja toimituskulut. Toimitamme tuotteitamme ainoastaan Suomeen.
Uusimpien automaattitrukkien navigointi perustuu niin sanottuun luonnolliseen navigointi, jossa lasermittauksessa hyödynnetään tilan kiinteitä, muuttumattomia rakenteita esimerkiksi. seiniä tai pilareita.
Automaattitrukit suorittavat periaatteessa samoja tehtäviä kuin manuaalitrukit. Kuten manuaalitrukkeja, myös automaattitrukkeja on erilaisia eri käyttötarkoituksia varten.
Automaattitrukki vaatii toimintaansa sopivan infrastruktuurin. Perussääntönä voidaan pitää, että tila soveltuu automaattitrukeille, jos tilassa kyetään toimimaan manuaalisilla varastotrukeilla.
Yleisimmin käytössä olevat AGV:t pohjautuvat standardivarastotrukkimalleihin, kuten lavasiirtovaunuihin tai työntömastotrukkeihin. Myös täysin tiettyyn toimintoon räätälöityjä, erikoisvarusteltuja automaattitrukkeja on olemassa.
Automaattitrukit liikkuvat ilman kuljettajaa. Tästä johtuen niiden turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Siksi niissä on erilaisia turvatuotteita, joiden avulla taataan automaattitrukkien turvallinen toiminta käyttöympäristössä. Automaattitrukeissa käytetään erilaisia turvasensoreita ja -tutkia havainnoimaan mahdolliset esteet ajoreiteillä. Lisäturvallisuutta saadaan varustamalla koneet huomiovaloilla, joka auttaa samassa tilassa työskenteleviä ihmisiä huomaamaan operoivan koneen paremmin.
Lue lisää blogista:
Mikä on automaattitrukki (AGV)? »
Turvallinen automaattitrukki – enemmän kuin perinteinen vihivaunu »
Trukkiautomaatio on kiinteä osa usein automatisoitua tuotantoprosessia. Sen avulla myös sisälogistiikka saadaan toimimaan tehokkaasti ja niin, että tavaravirta etenee automatisoidusti.
Trukkiautomaatiossa on kolme eri tasoa:
On hyvä ymmärtää, että järjestelmän tavoitteet on hyvä ensin selvittää, jotta kokonaisuus saadaan suunniteltua toimivaksi ja tehokkaaksi. Trukkiautomaation ensimmäinen lähtökohta onkin aina sujuvoittaa materiavirtaa.
Lue lisää blogista:
Trukkiautomaatio sujuvoittaa automatisoidun tuotannon »
Trukkiautomaation avulla siis lisätään tuottavuutta ja parannetaan työturvallisuutta. Lisäksi trukkiautomaation avulla voidaan vähentää tuotteisiin ja rakennuksiin syntyneitä vaurioita.
Kun trukkiautomaatio integroidaan toimimaan yhdessä muiden järjestelmien kanssa, hyödyt ovat mittavat. Järjestelmät ovat kuitenkin joustavia, joten erilaisten yritysten tarpeet voidaan ottaa erikseen huomioon. Trukkiautiomaatio soveltuu myös sekä uusiin että vanhoihin kohteisiin. On hyvä muistaa, että esimerkiksi vanhoihin tiloihin välttämättä tarvitse edes tehdä suuria ja kalliita muutoksia, kunhan tilat ja tuotanto ovat trukkiautomaatiolle sopivat.
Trukkiautomaation avulla esimerkiksi henkilöstöresursseja voidaan vapauttaa järkevämpään käyttöön, joten silloin, kun yrityksessä tehdään vuorotyötä, trukkiautomaation takaisinmaksuaika on suhteellisen lyhyt.
Sovelluskohteesta ja projektin vaativuudesta riippuen trukkien automaatioon siirtyminen kestää noin 3–10 kuukautta, aikaan sisältyy sekä tarpeen kartoitus että toimitusaika.
On kuitenkin tärkeä pitää mielessä, ettei uuden laitteen hankkiminen ole mikään itseisarvo. Uudistuksen myötä kannattaa koko toimintaprosessi tarkistaa ja katsoa uusiksi. Pitää muistaa, että automaattitrukki on yleensä vain prosessin osa.
Väärä valinta voi tarkoittaa jopa tuhansien eurojen ylimääräisiä kustannuksia tulevaisuudessa. Lataa ilmainen tarkistuslista, niin tiedät mitkä asiat kannattaa ottaa huomioon käyttöpaikan soveltumisesta trukkiautomaatioon.
Muistilistan avulla
Automaattitrukin valintaan vaikuttaa kolme keskeistä tekijää:
fyysinen käyttöympäristö ja tila
trukin käyttötarkoitus
käsiteltävät yksikkökuormat (mitat, painot, tyyppi, muoto)
Kun omaan toimintaan sopivaa automaattitrukkia valitaan, pitää tietää, mitä toimintaa omassa prosessissa halutaan tehostaa ja mikä on automaattitrukin käyttötarkoitus. Kannattaa pohtia vastaukset seuraaviin kysymyksiin:
Toimiiko AGV tavaransiirtäjänä vain lattiapaikalta A lattiapaikalle B?
Vaaditaanko myös hyllyttämistä?
Mikä on operointiaika työpäivän aikana?
Se, miten näihin kysymyksiin vastataan, vaikuttaa olennaisesti automaattitrukkityypin valintaan ja sen varusteluun.
Valintavaiheessa myös automaattitrukille sopivat yksikkökuormat pitää tietää ja tunnistaa. Osa yksikkökuormista on hankalaa kuljettaa niiden muodon tai tyypin takia, tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset pitkät irtokollit. Hyvä esimerkki sopivasta yksikkökuormasta ovat puolestaan EUR-lavalle asetetut tavarat ilman kuorman ylityksiä. Tähänkin päteee yksinkertainen nyrkkisääntö: mitä vakioidumpia siirrettävät yksikkökuormat ovat, sitä paremmin ne sopivat automaattitrukkien käsiteltäväksi.
Automaattitrukin avulla voidaan omassa toiminnassa saada useita hyötyjä irti. Automatisoitujen trukkien käyttö lisää turvallisuutta, vähentää onnettomuuksia ja minimoi lastin vaurioita.
Tietysti ne lisäävät käyttöastetta ja tätä kautta myös kustannustehokkuutta. Oikeassa paikassa oikein toimiva automaattitrukki maksaa itsensä yllättävän nopeasti takaisin. Säästön lisäksi tehokkaampi prosessi myös vauhdittaa tuottavuuden kasvua – mikä osaltaan turvaa tulevaisuuden työpaikkoja.
Lue lisää automaattitrukin valinnasta:
Anssi Juurinen
Varastopäällikkö
Uponor
Lue lisää
Automaattitrukkien esittelyn edut
Automaattitrukkien esittely järjestetään toimipisteellämme Vantaan Korsossa (Korpivaarantie 1 01450 Vantaa).
Hinnat voimassa vain ostettaessa verkkokaupasta. Copyright © 2015 Toyota Material Handling Finland Oy - Korpivaarantie 1 - 01450 Vantaa - Puhelin: 010 575 700 • Y-tunnus 1956115-8